Att hitta balansen i vardagen

Att hitta balansen i vardagen

Girl yoga pose dark blue set

Har du funderat på hur du ska hitta rätt balans i vardagen för att få en bra grund för ditt mående?

Strävar du efter att vara den starkaste och bästa versionen av dig själv och vill förbättra ditt allmänna välbefinnande. Med dessa mål tenderar vi ofta att lägga störst fokus på kroppen och den fysiska hälsan. För att kunna uppnå varaktig hälsa och välmående måste vi förstå vikten av Kropp, Sinne och Själ och hur de samverkar för vårt välbefinnande.En hälsosam kropp håller dig frisk och aktiv.

Ett hälsosamt sinne håller dig fokuserad och engagerad. En hälsosam själ håller dig uppfylld och tillfreds.

 

 

Girl in yoga pose in trinity and cora dark blue

Forskningen visar att alla tre styr hur vi känner och hur vi reagerar till olika situationer. För att kunna komma till ett fullständigt välbefinnande behöver vi ta hand om alla dessa delar hos oss.

Under de följande avsnitten - kommer du kunna ta del av inspiration och riktlinjer kring hur du kan komma i kontakt och värna om ledorden:

 

two pictures of a girl doing yoga dark blue cora and trinity

KROPPEN

Vi känner alla till grunderna i vad vi behöver göra för att ta hand om våra kroppar - äta mer hälsosamt och röra oss mer. Detta är mycket lättare sagt än gjort.


Koncentrera dig på dessa förslag så är du på god väg i att ta hand om din fysiska hälsa.
Balans är nyckeln. Börja med att minska intaget av processad mat, läsk och alkohol. Lär dig att läsa innehållsförteckningar och hitta hälsosammare alternativ för snacks.

Vardagsmotion. Hitta sätt att inkludera fysisk aktivitet i din dag, till exempel att gå uppför trappor, istället för att ta hissen eller ta cykeln istället för bilen till jobbet.

Koncentrera dig på grunderna. Fokusera på din sömn, näring, vattenintag och motion. Sätt upp realistiska mål, fira de små vinsterna och fortsätt!

Girl doing yoga in Cora and Trinity dark blue

SINNET

Vi har alla känt oss stressade ibland och allt eftersom livet blir mer krävande är det viktigt att vi är uppmärksamma på vårt mentala tillstånd.

Att fokusera på sinnets välbefinnande och vår mentala hälsa kan förbättra vårt fokus, vårt minne, våra relationer och mycket mer.

Ta timeout. En lugn aktivitet innebär inte att du måste vila eller stirra upp i taket, det kan vara så enkelt att du tar ut kroppen för en långpromenad i naturen.

Försök att inte lyssna på musik eller någon podd utan bara låta benen få vandra och koppla bort allt runtomkring. Gör det inte för komplicerat. Du kan exempelvis åsidosätta tid för dig själv genom att njuta en extra stund på morgonen med en kopp kaffe eller lite stretch.

Prioritera sömn. Sömn laddar vårt sinne, hjälper oss att hålla fokus och tänka klart. Ställ en tid då det är sängdags och håll dig till den så att du får den vila du behöver. Lägg undan störmoment som telefon eller tv en stund innan du ska sova.
Känner du igen tecken på stress? Uppmärksamma dessa och ta tag i grundproblemet innan symtomen blir värre. Reflektera över vad det är som faktiskt gör dig stressad och åsidosätt tid för att prioritera en sak i taget.

Var öppen för självförbättring. Har du testat affirmationer? Att ställa sig framför spegeln och prata med sig själv kan tyckas låta lite fjantigt men gör du detta allt oftare kommer ditt undermedvetna successivt fånga upp dina ord och börja anamma ditt tankesätt.

Det räcker med några meningar som exempelvis; “jag är tacksam för att jag har en kropp som fungerar, jag är tacksam för att jag har fina vänner runt omkring mig och jag är tacksam över att jag duger precis så som jag är.”

Våga prata med någon och sök professionell hjälp via vårdcentral eller hos en psykolog om du upplever att du behöver professionell hjälp.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.