Reseguide om Bali

Reseguide om Bali

Planerar du att resa till Bali? Då ska du läsa vidare. Bali, med sin vackra natur med vulkaner och frodiga terrasserade risfält som utstrålar frid och lugn, sin hälsosamma mat och kärlek för meditation och yoga är ett underbart resmål för oss som gillar en hälsosam och aktiv livsstil. Här nedan har vi samlat några ställen du inte får missa om du reser till Bali!

grön-natur-bali

Tegallalang Rice Terraces - Ett stort och vackert risfält, ligger 20 min norr om Ubud. Väldigt vacker natur och en rolig upplevelse att gå runt bland de gröna fälten. Vi rekommenderar att ta på dig bra skor då det är brant, smalt och lerigt på sina ställen. 

Ubud - För oss är hälsa och välmående viktigt även på semestern, därför är Ubud ett självklart stopp för oss. Här hittar du mycket yoga och meditation (finns i övriga Bali med) och många mysiga och hälsosamma matställen. Det finns nästan inte ett gathörn utan ett yogacenter eller butiker med kristaller och Buddahfigurer. 

Canggu - Gillar du att surfa? Då är Canggu ett måste för dig. Canggu är surfmeckat i Bali och ett populärt resmål för många. Viben är skön och avslappnad och staden sträcker sig längst Balis Strandkust. Utöver grym surfing så finns det likt Ubud ett gäng med hälsosamma ställen, butiker, yoga mm. 

Mont Batur - Är du ute efter ett lite mer äventyr, så rekommenderar vi ett stop i Batur. Där kan du tidigt på morgonen bestiga Mont Batur som är en aktiv vulkan på 1700 meter. Det är en magisk vy när man tagit sig upp för vulkanen för att se soluppgången. 

Nusa Penida - Kanske har du sett den hypade platsen på Instagram? Nusa Penida är en av 3 öar som ligger precis utanför Bali. Att åka på en dagstur hit är något vi verkligen rekommenderar då det är en av de vackraste platserna vi sett. Det finns även hotell på ön för den som vill övernatta. 

Collage-bali-drop-of-mindfulness

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.