Fördelar med Infrarött ljus och Infraröd bastu

Fördelar med Infrarött ljus och Infraröd bastu

Det finns många fördelar med att använda infrarött ljus och infraröd bastu. Vi på Drop of Mindfulness besöker infraröda bastun regelbundet och kommer att gå igenom några av de otroliga fördelarna här. Vi vill även ge er chansen att vinna en rödljusmask, så missa inte våran tävling där vi bland annat ger bort en LED-mask från Nutrilight som ger rödljusterapi för ansikte och dekolletage (se bild).

infrarött ljus mask, rödljusterapi

Vad är infrarött ljus bra för:

  • Minska inflammation och öka syretillförseln till cellerna. Eftersom infraröda ljuset tränger djupt in i vävnader och muskler och ökar blodflödet.
  • Produktionen av kollagen, vilket kan bidra till att förbättra hudens hälsa och utseende.
  • Det kan hjälpa till att minska smärta och stress samtidigt som det förbättrar cirkulationen och stärker immunförsvaret.

Just infraröd bastu är känd för att hjälpa till att lindra smärta och inflammation. Detta beror på att infraröda strålar tränger djupare in i kroppen och ökar blodflödet, vilket i sin tur minskar inflammation och smärta. Det kan vara en stor fördel för personer med till exempel reumatism eller ledvärk.

En annan fördel med infraröd bastu är att den kan hjälpa till att förbättra cirkulationen och hjälpa till att minska stress. Forskning har visat att användningen av en infraröd bastu kan öka nivåerna av endorfiner i kroppen, vilket hjälper till att minska stress och öka känslan av välbefinnande.

infraröd bastu

Men är infraröd bastu bättre än vanlig bastu?
Det beror på vad man vill uppnå. Vanlig bastu värmer upp luften runt dig medan infraröd bastu värmer upp kroppen direkt. Detta innebär att infraröd bastu kan ge mer fokuserad lindring av smärta och inflammation, medan vanlig bastu kan vara bättre för att rensa ut gifter genom svettning.

Så vad händer i kroppen när man använder infraröd bastu?
När kroppen utsätts för infraröda strålar ökar kroppstemperaturen, vilket i sin tur ökar blodflödet. Detta kan hjälpa till att minska inflammation och smärta, samt förbättra cirkulationen och minska stressnivåerna. Dessutom kan användningen av infraröd bastu bidra till att förbättra sömnen och stärka immunförsvaret.

Sammanfattningsvis kan besök till en infraröd bastu vara en fantastisk investering för din hälsa och välbefinnande och något vi prioriterar för vårt välmående.

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.