Nyttig och hälsosam frukostbowl

Nyttig och hälsosam frukostbowl

Vi vill inspirera till en hälsosam kost och en aktiv livsstil även på semestern. Att äta en näringsrik och varierad kost som gör att vår kropp får i sig det den behöver för att fungera och för att vi ska orka. Vi på DOM är ett stort fan av bowls både till frukost, lunch och middag. Här får du ett recept på vad du behöver för att göra en god frukost-bowl hemma, som en nyttig frukost eller hälsosamt mellanmål. 

frukost-recept-bowl-drop-of-mindfulnessGenom att äta drakfrukt, banan, ananas och mynta så får du i dig antioxidanter, vitamin-C/A, kalcium, magnesium, järn, fosfor och fibrer som är bra att ladda upp kroppen med. 

Att äta frukt och grönt är viktigt, den rekommenderade dosen är 500 g per dag men ibland kan det vara svårt att få i sig tillräckligt. Här kommer några tips som kan göra det enklare att få i sig alla nyttigheter.

- Gör en smoothie, på så sätt får du i dig en stor mängd frukt i ett enda svep.

- Använd frukt i din matlagning, det finns många recept som innehåller både frukt och grönt. Både till frukost, lunch, middag och efterrätt.

- Släng ihop en fruktsallad, det är en stor favorit hos oss. Vi gör gärna en sprakande fruktsallad till eftermiddagsfikat, både nyttigt och gott!

fruktstånd-Drop-Of-Mindfulness

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.