DOM's guide för en hälsosam livsstil

DOM's guide för en hälsosam livsstil

Mental hälsa


Guide för en hälsosam livsstil

Prioritera dig så att du kan bli den bästa versionen av dig själv.

Självklart är definitionen av en hälsosam livsstil beroende på vem du är och vad du mår bäst av, vissa kanske behöver meditera i form av yoga, andra träffar vänner eller lyssnar på musik. Men när du listat ut vad som fyller dina batterier och får dig att må bra är self-care som balsam för själen och din energinivå kommer att vara på topp. 

“Behandla andra så som du själv vill bli behandlad”-  kanske ringer ordspråket en klocka och är något vi fått bära med oss sedan vi varit barn, men det anmärkningsvärda är dock så att den senare biten tycks vara svårare för oss människor att ta till oss. Att vi nämligen ska behandla oss själva den respekt och vänlighet som vi så gärna visar andra. Self-care är även ett bra ord som påminner oss om att vi måste att ta hand om sig själv.

Hälsosam livsstil

4 Tips på hur du kan ta hand om dig själv 

När saker känns osäkra omkring sig är det extra viktigt att vi finner trygghet i oss själva och värderar vår hälsa. Oro är nämligen en naturlig reaktion på hur saker i vår omgivning känns ostabila som inte sällan ger oss ångest och stress, ibland kan det gå så långt till att dessa känslor går ut över ens tillvaro. Bryt mönster i vardagen och ta tag i din mentala ohälsa, genom att fokusera på sitt välmående kan du motverka detta. Här är några tips till hur du kan prioritera din hälsa:

- Dela med dig av hur du känner till någon i din omgivning, var inte ensam med dina tankar, ibland kan det kännas skönt att få prata ut om sina känslor.

- Avskärma dig och ta digitala pauser under dagen, begränsa dig från negativa nyhetsrapporteringar om du känner dig nedstämd av detta.

- Skriv upp saker du mår bra av att göra på en lista.

-  Skapa rutiner som får dig att må bra. Prioritera mat, sömn och fysisk aktivitet. Att röra på sig är viktigt för att lätta på spänningar i musklerna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.